Kävin ottamassa taikun kanssa hiukan hallintareeniä ennen hakutreenejä. Pitäis aina muistaa harjotella siellä treenipaikallakin tätä, tai oikeastaan siellä riittäis alkuun ihan sekin että taiga on sivulla ja ääntelemättä, sen kun alkaa raivokkaasti vaatia vapautusta heti kun sen ottaa autosta ulos. Pitäis kuitenkin olla hallussa siinäkin tilanteessa.

Joten käytiin ottamassa sitten muistutukseksi seuraamista, sivulletuloa, luoksetuloa ja vähän muita hassuja, paikallaan rauhassa olemista, käännöksia ja kiville lähettämistä. Taigan seuraaminen toimi hienosti (johtunee tyhjästä vatsasta ja lihapullapalkasta) ja istuu nätisti sivulle kun pysähdyn ja pitää mukavasti kontaktia. Sivulletulo on tosin hiukan vinoa mutta ei tässä olla kisaamassa joten en ole sen kanssa niin tarkka.

Taiku ei oikein malttaisi odottaa rauhassa paikallaan kunnes kutsun sen sivulle. Istutan siis taigan ja kävelen kymmenen metrin päähän ja odotan kymmenen sekuntia ja kutsun. Taiga haluais tulla jo siinä kasin kohdalla, varsinkin jos liikahdan vähääkän tai jos katseeni harhailee. Toikkaroisin siis kuin humalainen, rapsuttelin päätä ja heiluin ja taiku sai valtavan palkan odotettuaan nätisti 10 sekuntia. Hyvä! ja muutama toisto.

Tein sitten virheen siinä että ajattelin heti lähteä yleistämään sitä toiseen paikkaan (kotitielle autotielle vapaana) vaikka se hädin tuskin malttoi pysyä paikallaan siellä treeni'kentällä'. ja mitenkä kävi? no irtos tietty mun luo ennen kuin kutsuin. Otin sitten uudestaan ja se meni hyvin, onneksi, niin saatiin onnistunut suorite loppuu. Mutta ehkäpä teen sen varmaksi ensin siellä kentän rauhassa ennenkuin yleistän ihmisten ja autojen keskuuteen sen.. No, aina ei järki pelaa (pelais ees joskus!)