HYVÄ TAIGA! Loppukokeen päiväosuus läpi 10 minuutissa ja tottiskin sujui hienosti!

541949.jpg

Tottis oli kyllä aika iisipiisi, se käsitti vapaasti seuraamista normaaliin tahtiin, juosten, hitaasti kävellen, pari täyskäänöstä, liikkeestä maahanmenoa ja luoksetuloa sivulle ja sensemmoista. Eka täyskäännös meni taigalla vähän pitkäksi mutta se onneksi tuli heti käskystä takas kontaktiin. Mutta tyytyväisenä otin kehun vastaan hyvin sujuneesta (sanoja lainatakseni esimerkillisestä!) tottiksesta koska treenattu on ja paljon!

Maastopuoli menikin taas taattuun taikulityyliin, eli heti lähetyksen jälkeen se singahti rakettina alueelle ja sai testaajankin hämmästelemään koiran vauhtia. Kohtapa löytyikin maalimies, sitten toinen, ja lopulta kolmas. Ilmaisuihin en ole niin tyytyväinen. Ensimmäinen oli erinomainen, toinen hyvä ja kolmas vain tyydyttävä. Tässä oli vaikuttavana tekijänä se, että tapana on ollut kehua koiraa heti kun se aloittaa ilmaisun ja tässä kokeessa se ei ollutkaan sallittua kun vasta palkatessa kun ukko on jo ylhäällä. Kyllä oli hankalaa purra huulta... mutta kyllähän se niin vaan on, että sen koiran täytyy ilmaista hanakasti vaikka en olisikaan lähettyvillä kehumassa, voinhan olla vaikka kuinka kaukana tai myötätuulessa niin etten kuule.
Hallinnassa oli myös parantamisen varaa, ei ihan ekalla pyynnöllä singahdettu luokse...

No, mutta yleisarvosana oli kuitenkin Hyvä, sain etsintäsuunnitelmasta ja ohjaajan toiminnasta ykköset mikä lämmitti mieltä. On kuitenkin hyvä että parantamisen varaa on vielä koska mitäs sitä sitte tekis jos ei olis.

Nyt on sitten enää se pimeänkoe käymättä. On tuo kyllä melkoinen koira! Ei voi kuin ihailla sen työtehoa!