Tässäpä oli pientä treenitaukoa takana noiden pääsykokeiden takana ja odottelinkin mielenkiinnolla miten koira helteessä toimii..
olin varustautunut kylmäbagin ja kolmen kylmän vesilitran, kyypakkauksen, ea-pakkauksen ja hyttyshatun kanssa treeneihin ja näkyihän niitä, käärmeitä, yks elossa oleva ja yksi kuollut. Onneksi siis oli vaskitsoita molemmat eikä kyykäärmehiä.

Otimme taigalle yhden ukon etukulmaan ja toisen kauemmas. Nää etukulmat on siis ongelma, niiden ohi taiga painattaa miljoonaa ja niin kävi eilenkin. Vapautin taigan ja se lähti sataatuhatta suoraan eteenpäin ja sitten se haukku alkoihin, olisinko ite 10 metriä päässyt eteenpäin?
Onneksipa oli juoksutossut jalassa ja lähdin pyyhältämään koiran luo joka uskomattoman nenänsä johdattamana oli juossut suoraan kauas ukolle ja haukkui siellä sinnikkäästi. Ihana tyttö!
Lähdettiin sitten takaisinpäin ja taiga tarkasteli alueita pitäen kontaktia hyvin. Taigan käytöksestä näkee kyllä heti jos sillä on haju jossain kökkivästä maalimiehestä vai että onko lähialueet totaalisen tyhjiä. Jos taikulla on haju, se painattaa täysiä ottamatta mitään kontaktia, vaan kohde on maalimiehessä. Jos se etsii hajua ja sitä ei vielä ole, tulee koira välillä piipahtamaan luonani kontaktilla ja makkaralla. Olen tyytyväinen tähän.

Kamala kuumuus ja kamala jano. Juotin koiran joka tuli pyytämään vettä. Sitten virkistynyt koira lähti taas uudella sykkeellä etsimään ja nostihan se sen etukulmankin ja vau millaisella haukulla!

Päätelmiä:
Etukulmia pitää ottaa joka treeneissä.
Ei pidä lähettää koiraa aina siitä keskeltä mistä se nappaa heti sen maalimiehen hajun josta seuraa takarajalle painattaminen vaan pitää vähän alottaa puhtaammalta..
Ja sitten pitää oikeasti ruveta ottamaan itseään niskasta kiinni sen hallinnan harjoittelussa treenitilanteessa ja siinä etsintäsuunnitelman teossa. Aika turhan laiskasti lähetän koiran vain metsään koska 'tiedän' että maalimiehet ovat juuri tuolla. Enemmän hyötyä olis siitä että lähtisin tilanteeseen niin kuin en tietäisi ollenkaan maalimiesten sijainnista ja lähtisin etsimään tuuliolosuhteiden, ei maaston helppouden mukaan..

taigan työskentelyyn olen erittäin tyytyväinen vaikka se etukulmat hylkääkin, mutta jos sillä kerta on haju niin sehän tekee ihan oikein seuratessaan sitä. Itseään pitäisi taas kouluttaa tässä ..