429637.jpg
Taigan veljen prcd-tulos on A-tyyppiä! Martti on siis parasta A-luokkaa!
Mahtava juttu, valtavat onnittelut!

Myös taigalta otetaan pra-testi jossain vaiheessa kun rikastun. Tällähetkellä on säästeltävä varoja pennelin tuloon... Pieni Ruotsitar on tulossa taloon 6 viikon päästä ja odotan jo innoissani. Taiga ei tiedäkään millainen muutos sen elämään on tulossa... :) Muutos on nimeltään Njarga Jublande Skogs-Nieida, ja on taigalle myös sukua. Nieidan eli nekun äitee on taigan serkku, ja samalla taigan kasvattajan toisen koiran, Juoksa Gunillan, tyttären tyttären tytär. Sukulaissuhteet taigaan nekulla kulkee Vauhtitassun Meahccemannin kautta, joka on taigan isän, Vauhtitassun Raidin, veli. Pentue on prcd-A - tyyppiä, molemmat vanhemmat, Njarga Siiri ja Tjakke's Jizo ovat A-tyyppiä. Siirin emä Aurora ja auroran emä Gunilla ovat molemmat pra-kantajia. Jizo-isukin puolelta jizon isänisänemä on pra-kantaja.
HC:ta esiintyy isän emänisänisän emällä Tolva Ämmillä (HC2) ja emän äidinisänisällä Torpanpojan seidalla (HC2). Emän isällä, Meahccemannilla, on PHTVL/PHPV aste I joten siitä ei tarvitse huolehtia. Jonkin verran HC-riskiä on sillä puolen olemassa, taigahan on HC-sairas joka tarkoittaa sitä että meahccemannin veli raidi on vähintäänkin kantaja, ja myös Meahccemanni saattaa kantaa geeniä. Äiti siiri on kuitenkin silmiltään terve ja meahccemannilla ei ole HC:tä todettu. Taigan hc todettiin
2,5 vuoden iässä joten voisi kuvitella, että jos kyse olisi saman geenin aiheuttamasta hc:stä se olisi jo puhjennut. Vai..?

Taigalla oli tassunpohja tulehtunut, ilmeisesti oli naarmuuntunut kovasta lumesta ja tassuihin kerääntyneistä paakuista. Ei tehnyt ponin perässä kirmailu sille hyvää.. kävin näyttämässä eläinlääkärillä joka tuuttasi kortisoonia piikillä ja antoi antibiootit. Tassu tervehtyi heti, ja sunnuntaina ollaan taas menossa treeneihin.