Hallassa treenattiin tänään ja meni kyllä oikein hyvin. Tein tottista kaffepaussilla joka sujui mukavasti, heti alussa kontakti on aika takkuista mutta kun päästään vauhtiin niin menee mallikkaasti. Seuraaminen sujui hyvällä kontaktilla vapaana ja kytkettynä, paikallamakuusta annoin koiralle arvosanan erinomainen! Jätin sen pari kertaa makaamaan kauemmas parkkipaikalle ja menin itse kaffetauolle. Kävin välillä palkkaamassa, siirsin toiseen paikkaan ja kävin taas kahvittelemassa, kävin palkkaamassa ja koira autoon.

541950.jpg

Oli jonkinverran matkaa lähetyspaikalle, joten sain hyvän tilaisuuden harjotella kontaktia just ennen etsintää. Oikeen mukavasti sujui. Alkumatka mentiin hihnassa koska silloin tarve rynnistää metsään on suurin, mutta kun se sujui kauniisti, niin mentiin matka melkeen kokonaan vapaana seuraten. Koko matkaa en vaadi tiukkaa kontaktia vaan mulle riittää että kävelee siinä sivulla ja jos edistää niin palaa paikalleen pyynnöstä. Sitä voi sitten spekuloida että onko järkeä antaa helpotuksia, vai pitäisikö vaatia aina tiukka kontakti. Näin se kuitenkin sujui rennosti.

Taiga nosti kaksi maalimiestä, ensimmäisen haukkui hienosti ja aloitti ilmaisun heti. Toista, rannalle hylättyyn vanhaan jääkaappiin sulloutunutta (!) maalimiestä vähän aikaa tutkittuaan päätti varovasti pienellä kimakalla vinkaisulla aloittaa ilmaisemaan. Ilmaisu kehittyi kuitenkin hyväksi ja vahvaksi kun huikkasin kehuja matkalla koiran luo.

Kaikin puoli hyvä etsintä, tukkeja lastanneet rekat siinä vieressä toi hyvän häiriön ja takana olevalla alueella oli menossa kuulapyssysota. Taiga piti hyvin kontaktia, tarkasteli alueen hyvin ja tottis meni kyllä loistavasti!

Keskiviikkona otetaan vielä treeni vaikka en tiijä, olisko järkevämpää olla ottamatta kun sovittiin että mennään jumalniemeen. Alue on vähän turhan tuttu ja siellä ei oikeen työteho ole paras mahdollinen. Mutta katotaan ny, olis kuitenkin ihan hyvä ottaa vähintäänkin tottista vielä ennen koetta. Vaikka hyvinhän tuo menee!