429638.jpg
Käytiin Mökötuvan Iki-Usvan (ihmisineen) kanssa jäällä lenkkeilemässä. Mukana oli Usvan omistajan Ullan lisäksi ullan ala-asteikäinen poika Otso. Kyllä oli koirilla hauskaa päästellä pitkin metsiä ja merenjäitä. Maisemat jäällä oli kuin kuun pinnalta ja oli paljon alaa jolla hurjastella niin kovaa kuin tassuista lähtee. Hullut marakatit hyppelivät yksissä tuumin rantojen valtavilla ja vähemmän valtavilla kivillä ja renkkuivat kuin mitkäkin mielipuolet.

Taigalla kun sattui olemaan nuo valjaat mukana, niin päätettiin koittaa taigan edellytyksiä vetokoiraksi. Niissä liiveissähän on kyljissä lenkit joihin saa kätevästi hihnat kiinni. Ei muutakun poika pulkkaan ja taiga valjaisiin ja matkaan! Alkuhämmennyksen jälkeen taiga hoksasi homman nimen ja lähti rivakasti vetämään pulkkaa, joka liukuikin hyvin eteenpäin kunhan pulkan sai ensin liikkeelle. Koira veti kieli vyön alla ja juoksikin pulkka perässä, minä koiran vieressä hihna kädessä ettei lähde koira ja poika pöpelikköön. Kyllä oli hauskaa molemmilla, ja minäkin sain hyvää liikuntaa taigan vieressä juostessa!

Paluumatkalla Otso-poika otti meistä vähän etumatkaa ja piiloutui pitkospuiden alla olevaan kuoppaan maassa. Pyysin taigaa etsimään joka hetken fundeerattuaan (siis mitä, ai etsimään, ai siis nyt vai, ai jaaha!) lähti haravoimaan aluetta ja bongattuaan pikkupojan alkoi rivakasti haukkumaan. Kyllä oli taas jännä päivä porokoiralla! kaiken lenkkeilyhuuman lisäksi taiga pääsi aamupäivällä tutustumaan studion pihapiiriin, kun käytiin roudaamassa Matin rummut Manitou-bändin uuden levyn nauhoituksia varten sinne stuudiolle. Taiga otti paikan heti omakseen, mikäs sen mukavampaa kun pitkätukkaiset ja pitkäpartaiset hevimiehet, ovathan ne lähestulkoon yhtä karvaisiakin kuin viehkeä taikuli!

Treeneissäkin piipahdettiin, olikin hyvin tallattu haasteellinen alue, sillä mentiin rakennusten sekaan heti kuulapyssysotapoikien treenien jälkeen. Lakanan alle maastoutunut maalimies sai topakat haukut ja haukkuja valtavan palkan. Taidan jatkaa samaa yhden maalimiehen ja ylisuuren palkan taktiikkaa kokeisiin saakka, on parempi pysyä varmalla linjalla jolla koira nostaa komealla haukulla joka kerta ja saa myös hurjan palkan joka kerta. Näin pidämme koiran muistireseptoreissa tilaa vain onnistuneille ilmaisuille.

Tässä linkki nekun pentueen kuviin: http://www.lapsk-vallhund.com/njarga/gallery/
Valitse Siiri & Jizo-alaotsikoista uusimmat kuvat (2 veckor ja Sussis bilder).
Enää viitisen viikkoa ja pääsen kuvaamaan naskalihirviötä omin (vielä ehjin) kätösin...
Ja treeneihin lähdetään heti kun pennun luottamus on ansaittu ja vähän leimauduttu!