Minulla on edessä vajaan viikon mittaiset pääsykokeet ja Taigalla tämä aika menee lomailun merkeissä, sillä yövymme Rymättylässä. Taiga ja  Ronja ovat taas leikkineet ihan höpsöinä ja taikuli on onnensa kukkuloilla!
Ongelmana näissä koiraneideissä on se, että kun kutsuu taigaa tulee  luokse kaksi koiraa jotka kumpikin väittävät kiven kovan olevansa se oikea Taiga. Tai vastaavasti jos kutsun ronjaa tulee kaksi ronjaa luokseni suorittamaan mitä tahansa pyydetäänkin. Ollaan leikitty sellaista nimileikkiä koirien kanssa, että asetan taikulin ja rontin vierekkäin maahan ja kävelen itse kauemmas ja kutsun jompaakumpaa. Alussahan luokseni ponnahti aina kaksi kappaletta koiria, mutta nyt ollaan jo tilanteessa jossa vain yksi koira singahtaa tykö, ja vielä oikea koira. Sitten salamannopea palkkaus kummallekin koiralle että se maahan jääminen ei olisi tylsää. Tämä on koirille hauskaa touhua..

Ronja on kuulemma menossa 1.7. paimennuskokeeseen Katjan kanssa. Jännitämme taitavan kaksikon puolesta!

Katotaan josko otettaisi ilmaisuharjoitusta taikulle tulevalla viikolla. Tosin rikoin sen hakuliivit, ne rikkoontuivat auton takaluukun lukon väliin, mutta ei se kai ole niin haitallista.

Taigan autokäyttäytyminen on myös häkellyttävästi parantunut. Taiku haluaa aina singahtaa auton eteen ja pysäyttää sen, koska se tietää että autosta kuoriutuu ulos ah niin ihania ihmisiä. Nyt se tulee ja pysyy nätisti sivulla ja ilmeisen hätääntyneen kimeän kutsuni kuultuaan se tulee luoksekin nopeasti. Kyllä siitäkin vaan on iso tyttö tullut! Tai ainakin isohko, taiga pääsi äitini kanssa parsapellolle sadonkorjuutöihin mukaan tietysti sillä ehdolla että taiku täytyy pitää lähettyvillä eikä se saa lähteä haahuilemaan.
Taiga päätti ignorata täysin äipän epätoivoiset yritykset saada koira pysymään lähellä ja lähti nuuskimaan omia matkojaan. Taiku on selkeästi päättänyt että vain Mariaa totellaan eikä sitäkään ole pakko jos ei haluu ;)